kvinner i finans_red

Ønsker å være rollemodeller

Økt kjønnsbalanse i finansbransjen vil være positivt for både samspill, innovasjon og resultater.
Nå er KLP-ansatte rollemodeller i en ny likestillingskampanje.

Klart likestillingsmål


I 2021 gikk KLP inn som «founding partner» i «Kvinner i Finans Charter» - et initiativ som skal bidra til å få opp kvinneandelen på ledernivå i finansnæringen. Nå blir to av KLPs ansatte talspersoner for likestillingsprosjektet. KLP har i flere år hatt et klart mål om å ha kjønnsbalanse i ledende stillinger og tyngre fagstillinger. Ved å signere «Kvinner i Finans Charter» forpliktes selskapet til å jobbe strategisk for likestilling.

-Vi støtter dette initiativet fordi en bedre kjønnsbalanse bidrar til økt verdiskapning. Vi har klare mål og virkemidler for å få til dette i KLP, og tror prosjektet kan skape fortgang i å få flere kvinner i sentrale leder- og spesialiststillinger i finans, sier konsernsjef i KLP, Sverre Thornes.
 

- Et viktig og godt initiativ

21 kvinner i ledende posisjoner i finansnæringen har nå blitt valgt ut som talspersoner for charterets nye videokampanje. Fra KLP er det Ann-Elisabeth Tunli Moe, leder for Fond i KLP Kapitalforvaltning og Kiran Aziz, leder for ansvarlige investeringer som deltar i kampanjen. 

Ann Elisabeth Tunli Moe
Ann Elisabeth Tunli Moe

- Skal finansbransjen være relevant for kunder og unge talenter fremover er det helt nødvendig å jobbe bevisst for økt mangfold. «Kvinner i Finans Charter» er et veldig godt initiativ og et viktig tiltak for å få fortgang i kjønnsbalansen i bransjen. Det å sikre god forankring i toppledelsen og sette tydelig og målbare mål for likestilling er avgjørende for å få flere kvinner i spesialistroller og lederposisjoner, sier Tunli Moe.

I dette likestillingsarbeidet bør KLP stå fram som en ledestjerne, mener Aziz.

- KLP er en fremtredende aktør i finans og bør bidra til at vi får enda flere kvinner inn i finansielle lederstillinger.

Rollemodeller for finansnæringen

For Tunli Moe var det ønsket om å endre en mannsdominert finansbransje som gjorde at hun takket ja til å fronte likestillingsinitiativet.

-  I de 25 årene jeg har jobbet i finansnæringen, har bransjen dessverre alltid vært mannsdominert. Jeg mener økt kjønnsbalanse vil være positivt for både samspill, innovasjon og resultater i virksomheter. Det er mange dyktige kvinner der ute som vil være en frisk pust i en bransje som stadig er i endring. Jeg ønsker å være en rollemodell som er med på å trigge deres nysgjerrighet til å søke seg mot finansbransjen – og ikke minst oppfordre dem til å gripe muligheter som dukker opp, sier Tunli Moe.

Også Aziz trigges av muligheten til å inspirere andre kvinner til å ta steget inn i finansnæringen.

- For meg er det viktig å støtte opp om selskapets mål for dette charteret og vise alle som vurderer finans som karrierevei at det er en superspennende bransje.