Rydd opp i forsikringene
- Sjekk hvem som står som forsikringstaker på reiseforsikringen. Hvis den ikke står i ditt navn, vil du miste forsikringen ved samlivsbrudd eller skilsmisse.
- Barneforsikringen består, men dere må bestemme hvordan dere deler kostnaden.
- Med KLPs reiseforsikring er barna dekket på folkeregistrert adresse, og den gjelder også når de drar på ferie med den andre foresatte.
- Sjekk hva som skjer med bonusen på bilforsikringen. Det er flere måter å dele den på, bli enige om fordelingen og kontakt forsikringsselskapet.
- Har du livsforsikringer privat eller gjennom jobben, vil det være aktuelt å endre hvem som skal stå som mottaker (begunstiget) av pengene ved en eventuell utbetaling.
Disse forsikringene kan du ha behov for ved samlivsbrudd
Enten du har kjøpt ut partneren fra deres felles bolig, har kjøpt nytt eller leier, bør du vurdere hus- og innboforsikring. Sørg for at forsikringene dekker ditt nye behov.
Er du hovedforsørger, bør du vurdere å kjøpe en god livsforsikring. Barna er mer økonomisk sårbare dersom du skulle falle fra eller få redusert arbeidsevne på grunn av sykdom. Å være økonomisk trygg gir deg muligheten til å bli boende i hjemmet om du skulle bli rammet av alvorlig eller langvarig sykdom.
Start med å sjekke hva du har gjennom jobben, før du kjøper privat livsforsikring. Gjennom arbeidsgiver kalles gjerne denne forsikringen for gruppelivsforsikring, og gir en engangsutbetaling ved dødsfall. Hvis beløpet for engangsutbetaling ikke dekker gjelden din, er det lurt å ha en egen livsforsikring som dekker mellomlegget.
Ekstra sikkerhet ved alvorlig sykdom
Hvis du blir alvorlig syk, er økonomien det siste du bør bekymre deg over. Personforsikringen Alvorlige sykdommer gir deg en engangsutbetaling hvis du får bestemte sykdommer som for eksempel kreft, hjerteinfarkt og MS.
Forsikringen gir en ekstra økonomisk trygghet dersom du skulle bli rammet av en alvorlig sykdom. Du velger selv hvilket beløp vil forsikre deg for. Erstatningen gjør det mulig for deg å ta fri fra jobben, nedbetale gjeld eller betale for ekstra behandling.
Hva skjer med økonomien hvis du blir ufør
Har du mye gjeld eller forsørgeransvar, bør du vurdere å forsikre deg og barna ekstra med en uføreforsikring. Hvis du ikke kan jobbe helt eller delvis på grunn av sykdom eller ulykke, vil du ikke lenger få utbetalt den samme månedslønnen som før. Det kan være lurt å tenke på om du klarer å leve det livet du har i dag med en mye lavere lønn.
NAV gir som hovedregel 66 prosent, og hvis arbeidsgiveren din har uførepensjon, kan du ha en samlet dekning på over 70 prosent. En uføreforsikring kan gi ekstra trygghet for at du kan opprettholde levestandarden.