Edderkopper i kjelleren, sølvkre på badet eller misfarging på veggene er tegn på at du kan ha fukt i boligen din. Her får du tipsene som hjelper deg å oppdage og unngå fukt- og råteskader.
Du trenger husforsikring
Hus- eller boligforsikringen dekker bygningen. Siden leiligheter normalt forsikres gjennom sameie eller borettslag, er husforsikring først og fremst aktuelt for eneboliger og rekkehus. En slik forsikring må du ha, om du har egen bolig. Hvis ikke, blir du ruinert om huset brenner. Husk å sjekke på Min Side at du har oppgitt riktig areal på boligen din, slik at du får tilsvarende størrelse på ny bolig dersom uhellet er ute. Sjekk gjerne samtidig at du har høy nok forsikringssum på innbo og løsøre.
Livsforsikring dekker din del av gjelden
Du kan ikke erstattes, men inntekten din kan. En livsforsikring gir familien din et engangsbeløp hvis du dør som følge av sykdom eller ulykke.
Hvis du har forsørgeransvar, bør du ha en livsforsikring (dekker dødsfall) som tilsvarer din del av husstandens gjeld. Pengene kan hjelpe partneren din med å betjene boliglånet, og familien unngår å måtte flytte selv om én inntekt blir borte. Du velger selv størrelsen på engangsbeløpet som skal utbetales.
Fortell oss hvem du er, så skal vi fortelle deg hvilke andre personforsikringer du trenger, og hva det vil koste på mindre enn 1 minutt.
Vet du hva renten din er?
Boligprisene har steget mye i lang tid, og mange har relativt store boliglån. Sjekk lånerenten i hvert fall annethvert år. Når du vurderer om du skal flytte lånet, bør du ha som tommelfingerregel at du skal spare inn refinansieringskostnadene i løpet av et par år. Husk også at nedbetaling av gjeld er en trygg og god spareform på kort og lang sikt. Sjekk hvilken boliglånsrente du kan få.