Planlegg hva du skal kjøpe
- Ha alltid med deg handleliste på butikken, basert på hva du mangler i skuffer og skap
- Lag en matplan ut fra hva du har, og kjøp inn bare det du mangler
- Sjekk kilopris når du handler, men ikke kjøp mer enn du klarer å spise opp
Bruk maten du kjøper
- Oppbevar maten på anbefalt vis, slik at den holder seg til du skal bruke den
- Lag en Spis meg først-boks i kjøleskapet
- Lukt og smak på maten, ikke fokuser på datostempling
Spis maten du lager
- Middagsrester kan bli en deilig lunsj, eller puttes i fryseren
- Ha en fast "fiesta de la resta"-dag i uken
Lag din egen take-away
- Lag dobbelt porsjon av supper eller gryter
- Frys ned i porsjonspakker som du kan ta frem når det er travelt
Del eller redd maten
Skal du reise bort en stund? Hvorfor ikke invitere familie, gode venner eller naboer til hverdagsmiddag med «tøm kjøleskapet»-tema. Det du ikke klarer å bruke opp eller som ikke kan fryses, sender du med gjestene hjem.
I tillegg kan du utfordre deg selv med å teste ut de populære matsvinn-appene Too Good to Go og Throw no more, som brukes flittig av både studenter, småbarnsforeldre og pensjonister. Appene gir deg oversikt over mat som selges til redusert pris av dagligvareforretninger, restauranter og bakerier i stadig større deler av landet. Søk opp nærområdet ditt, velg favorittbutikker – og start matreddingen. Du vil garantert merke det på lommeboken!