Dette dekker reiseforsikringen

Årets sommerferie kan by på uventede utfordringer som streik, forsinkelser og kanselleringer for deg som skal ut og fly. Da er det viktig å vite hva du har rett på og hva reiseforsikringen dekker. Her er noen tips som kan hjelpe deg å håndtere eventuelle endringer i planene dine.

Streikefaren er ikke helt over på norske flyplasser. Streik blant kabinansatte og bakkemannskap i Europa kan også påvirke norske reisende. For eksempel har Ryanair varslet streiker i flere land på spesifikke datoer i juli.

Transportøren skal hjelpe deg ved forsinkelser, kanselleringer og streik 

Hvis reisen blir innstilt eller kansellert, må du kontakte transportselskapet ditt. Når det er transportøren som innstiller eller kansellerer, er det også de som vil refundere eller ombooke reisen din. 

EU-forordning 261/2004 spesifiserer hva flyselskapene skal tilby deg hvis flygningen ikke finner sted som planlagt. Dette finner du mer detaljert informasjon om på flyselskapenes egne nettsider og på Luftfartstilsynets nettside om passasjerrettigheter.  

Forbrukerrådet har en nyttig oversikt over hva du har krav på ved flystreik

Reiseforsikringen dekker ikke dette

Reiseforsikringen dekker ikke økonomisk tap eller skade som du direkte eller indirekte får på grunn av streik, arbeidskonflikt, lockout eller konkurs.  

Du får dermed ikke dekket eventuelle utgifter du har til nye flybilletter eller overnatting som følge av kanselleringer, forsinkelser eller køer på flyplassen. Forsikringen dekker heller ikke at du må betale for ubenyttet hotell eller leiebil. 

Forsikringen dekker ikke avbestilling av reisen fordi du frykter problemer underveis. 

Forsinkelser ved dårlig vær, teknisk feil eller trafikkuhell er dekket 

Reiseforsikringen dekker utgifter til nødvendig overnatting med inntil 3000 kroner per person, dersom det forhåndsbetalte transportmiddelet du skal reise med er forsinket på grunn av værforhold, teknisk/mekanisk feil eller trafikkuhell. 

Forsikringen dekker også merutgifter til endring av billett, dersom du kommer for sent til avreise, når forsinkelsen skyldes værforhold, teknisk/mekanisk feil eller trafikkuhell med transportmiddel du reiser med.

Dekker avbrutt reise eller tapte feriedager ved sykdom eller ulykke

Er du uheldig og blir innlagt på sykehus på grunn av en ulykkesskade eller sykdom som er dekket av forsikringen, kan du få kompensasjon for tapte feriedager.  

Du kan også få dekket avbrutt reise eller tapte feriedager, dersom du må holde sengen hele dager etter alvorlig ulykke eller akutt sykdom. Dette må du få en bekreftelse på fra behandlende lege på stedet. 

Dekker forsikringen tapt arbeidsfortjeneste? 

Nei, tapt arbeidsfortjeneste dekkes ikke på en reiseforsikring. 

Logg inn på Min Side for flere detaljer om reiseforsikringen din. Her kan du også hente ut reiseforsikringsbeviset ditt, eller lagre det på mobilen. 

Når uhellet er ute

Ved akutt sykdom eller skade på reise i utlandet, kan du kontakte vår alarmsentral SOS på telefon +47 22 96 50 46

Er du uheldig og opplever andre reiseskader eller tap, meld skade til oss. 

Les også

KLP_Håndbaggasje_Envato_1200

Dette pakker du i håndbagasjen

21.06.24

Skal du ut og fly i ferien? Vi anbefaler deg å ta med verdifulle og skjøre gjenstander i håndbagasjen, hvis det er mulig. Og helst et ekstra klesskift også, i tilfelle kofferten skulle bli borte på veien. 

Voksent par

Få gratis medisinsk forhåndsvurdering før du reiser

10.06.24

Har du en kronisk sykdom, er nyoperert eller har en skade som gjør at du er usikker på om du burde dra på tur eller bli hjemme? Husk at selv om legen din har gitt grønt lys for reisen, er det ikke sikkert at reiseforsikringen dekker deg hvis noe skulle skje. Vi anbefaler deg å be om en gratis medisinsk forhåndsvurdering før du reiser. 

Mannlig sykepleier sjekker refleks i kneet til gutt

Ta med Europeisk helsetrygdkort på reise

07.05.24

Det kan være lurt å sjekke om du har et gyldig Europeisk helsetrygdkort før du drar på tur. Dette kortet gir deg som EØS-borger rett til nødvendig medisinsk helsehjelp fra det offentlige helsevesenet i andre EØS-land og i Sveits.